Het kiezen van een taxateur is niet zomaar iets en doe je zeker niet elke dag. Het aanbod is groot en op basis waarvan kies je de juiste? JRM Advies vindt het belangrijk dat u naast de werkzaamheden die wij uitvoeren, ook wat meer te weten komt over de personen achter het bedrijf zelf. Vandaag nemen we een kijkje in het leven van Hans van der Made, eigenaar van JRM Advies. Hans woont samen met zijn vrouw Cinzia en 2 dochters Julia (15) en Rosa (14) in - geloof het of niet - Made! Geboren en getogen. Meer informatie over Hans en waarom hij taxateur is geworden leest u in dit artikel:
“We gaan graag met het gezin op pad, weekendjes en vakanties (al is dat nu even niet mogelijk i.v.m. corona). Daarnaast probeer ik 2 of 3 keer per week te hardlopen en ben samen met dochter Julia aan het kitesurfen.”
“De combinatie van op locatie panden bekijken en op kantoor uitwerken vind ik een mooie.”
“Ik heb 25 jaar geleden de opleiding makelaardij gedaan en ben via makelaardij vrij snel in het taxatie-wereldje terecht gekomen. In eerste instantie in de WOZ en daarna ook andersoortige taxaties, zoals taxaties voor financiering, verzekeringen, fiscale doeleinden etc. Dit beviel en bevalt me nog steeds prima. De combinatie van op locatie panden bekijken en op kantoor uitwerken vind ik een mooie. Het geeft een bepaalde vrijheid voor wat betreft tijdsindeling en het aannemen van opdrachten.”
“In 1999 ben ik al voor mezelf begonnen; ik werkte destijds bij een groot taxatiebureau en wilde graag wat meer vrijheid om zelf m’n projecten te zoeken en aan te nemen. Het feit dat je je eigen keuzes kan maken in opdrachten en werktijden vind ik een groot voordeel.” Hans vertelt dat dit met name in de WOZ de afgelopen jaren veel werk is geweest. “Het voordeel van zelfstandige zijn is dat je in deze markt dan de afwisseling in opdrachten kan zoeken.”
“Het voordeel is dus de grote vrijheid, hoewel dat natuurlijk ook relatief is, want je hebt te maken met opdrachtgevers waar je een afspraak mee hebt. Het nadeel is het feit dat het altijd onzeker is of je in de toekomst nog steeds genoeg en leuke opdrachten kan krijgen.”
“Het (soms met een collega) op pad zijn om panden te bekijken en hierover met de eigenaar, bewoner of huurder over te praten, om daarna een goed onderbouwd rapport te maken met de goede omschrijving en de juiste waarde. Het doel is uiteraard een goede waarde te bepalen en deze op de juiste en duidelijke manier aan opdracht te communiceren. Als de opdrachtgever dan tevreden is met het resultaat, geeft dat een voldaan gevoel. Het minst leuk? De administratieve ‘rompslomp’ die bij elke opdracht komt kijken.”
“Ik denk dat mijn kracht is dat ik eigenlijk met alle ‘type’ mensen prima kan communiceren; van de jonge huurder in een klein huisje in de stad tot de directeur van een groot bedrijf. En van mondige VvE beheerders tot bezwaarmakers tegen de WOZ-waarde die de opbouw van de waarde niet goed begrijpen. Ik vind het leuk om met al deze mensen contact te hebben en het uiteindelijke doel te bereiken.”
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer